Meld je aan voor de nieuwsbrief:
 
 
Sylvia Saelman uit Amsterdam
Goed zijn voor je lichaam is zeker geen onzin. Als je je lichaam verwaarloost. verwaarloos je veel meer. Ook je geestelijke conditie hangt samen met een lichaam dat in goede conditie is. Het gaat om de balans tussen beide Tot 6 December bij de clinic van het GVB. Groetjes Sylvia Saelman.
Thea de Koning uit Amsterdam
Goed zijn voor je lichaam geeft zin en is absoluut geen onzin, goed zijn voor jezelf zorgt er niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk voor dat je bewust bent met wat wel en wat niet goed voor jou is maar daar mee ook bewust wordt wat dit doet met je omgeving en mensen. Het is meer dan alleen goed zijn voor jezelf, het is goed zijn voor jou maatschappij jou kring waar je in leeft dit spreid zich uit als een olievlek. Goed zijn voor jezelf is goed zijn voor elkaar goed zijn voor de maatschappij goed zijn voor deze wereld.
Michel W. Domski Akkerman uit Beverwijk
Ja, wat ik doe om in conditie te blijven, is dagelijks fietsen, dan moet je echt bikkelhard zijn. Er zijn niet veel mensen meer die dit aankunnen. Natuurlijk moeten de afstanden niet te groot zijn, want dan is het echt een ontbering.
Peter Trompetter uit Kerkrade
Sinds enkele weken volg ik de les in Fitland Kerkrade. Het is intensief en een goede uitlaatklep voor lichaam en geest. GOED ZIJN VOOR JE LICHAAM IS BESLIST GEEN ONZIN. ps mijn complimenten voor Fighting Fit.
20-12-2010 nnb
Nationale Fighting Fit dagen 2011
Nationale Fighting Fit dagen 2011
In 2011 zullen we 1 keer per kwartaal Fighting Fit dagen organiseren. Deze dagen zijn toegankelijk voor alle mensen die ooit eens kennis gemaakt hebben met Fighting Fit. Of het nu is dmv een gevolgde opleiding of door bijvoorbeeld een via het bedrijf waar je werkt gevolgde Fighting Fit clinic. De geplande data: Zaterdag 19 maart 2011 Zaterdag 18 juni 2011 Zaterdag 17 september 2011 Zaterdag 17 december 2011 Voor meer informatie: www.fightingfit.info

INTERVIEW DAGBLAD TROUW

Rob Pietersen

De raddraaiers-van-nu poepten toen nog luiers vol. Arnold Vanderlyde beseft zich dat hij misschien geen modelvoorbeeld voor jongeren is, maar hij heeft voor hun wel een boodschap.

De oud-bokser is inmiddels 42 jaar. Hij spreekt de taal van de straat niet meer, de enige rap die hij nu kent is die van Ali B. In een duet met Marco Borsato. Nee, da’s niet echt hip, cool, wreed of vet.

foto Rob Nijpels

Misschien kennen ze hem niet, de bokser die ruim twaalf jaar geleden zijn carrière afsloot. Maar ze zullen snel genoeg van hem onder de indruk raken. Van hemzelf en van zijn verhaal.

Volgende week presenteert Vanderlyde zijn Fighting Fit-programma, dat door ruim twintig scholen in Rotterdam en Venlo, maar ook in de gemeente Heerlen en Brunssum al is ‘geadopteerd’. Tijdens sportlessen op die scholen zal de Fighting Fit training worden gegeven. ,,Maar het is veel meer dan alleen bokstraining’’, benadrukt de bedenker, die de cursisten ook levenslessen wil meegeven.

Vanderlyde gaat sparren met de leerlingen. Fysiek en verbaal. Hij gaat ze normen en waarden bijbrengen, leren respect te tonen en zelfbeheersing op te brengen. ,,Ik was vroeger een driftig, echt vervelend mannetje. Dankzij de bokssport heb ik mijn agressie leren kanaliseren.’’

,,Ik was 15 en tijdens mijn tweede bokstraining mocht ik de ring in. Ik moest schaduwboksen met de plaatselijke kampioen. Maar ik wilde iets laten zien en gaf ‘m gelijk een rechtse directe… Ik vloog er steeds weer in en liep steeds meer klappen op. Dat was niet best voor m’n mooie koppie. Toen zag ik Mohammed Ali, dansend in de ring, beheerst wachtend op zijn kans.’’

Al negen jaar lang verdient hij zijn geld met motivatietrainingen, peptalks en workshops onder de naam Fighting for Success!. Hij verdient zijn geld met praten over boksen, nu is hij af en toe terug in zijn trainingspak. ,,Ik wil uit liefde voor de sport het boksen iets teruggeven. Ik heb altijd de associatie met de bokssport gehouden. En met Fighting Fit toon ik ook mijn sociale gezicht. Ik wil een bijdrage aan een betere samenleving leveren.’’

Vlak na zijn afscheid in ’92 kreeg hij ‘een dikke kop’ en woog hij 108 kilo. ,,De basis voor je goed voelen is beweging. En reken maar dat ik heb moeten rennen om tegen Savon levend uit de ring te komen…’’ zo lacht hij nu over "pijnlijke" herinneringen uit het verleden. Van de Cubaan Felix Savon verloor hij zes keer, waaronder tweemaal in een WK-finale.

,,Ik ben geen psycholoog of dokter, maar een positieve denker. Dat wil ik die jongeren meegeven. Laat ze zich maar op een bokszak uitleven. Ik wil ze inspireren. Misschien ben ik voor hun geen modelvoorbeeld. Maar ik zal ze op Ruud van Nistelrooij en Leontien van Moorsel wijzen. Die hebben tegenslagen gekend, maar hun geest heeft overwonnen.’’

Met Fighting Fit is hij al aan het werk met politieagenten, met zakenmensen, en hoopt hij de sportscholen te ‘veroveren’. ,,We moeten de stress van ons afslaan’’, zo luidt de boodschap van de oud-bokser met het beschaafde imago, wiens handen jeuken anderen wat beschaving bij te brengen. Verbaal.

vrijdag 4 februari 2005, dagblad Trouw

  copyright © 2020 Fighting Fit terms of use | privacy policy