Meld je aan voor de nieuwsbrief:
 
 
Sylvia Saelman uit Amsterdam
Goed zijn voor je lichaam is zeker geen onzin. Als je je lichaam verwaarloost. verwaarloos je veel meer. Ook je geestelijke conditie hangt samen met een lichaam dat in goede conditie is. Het gaat om de balans tussen beide Tot 6 December bij de clinic van het GVB. Groetjes Sylvia Saelman.
Thea de Koning uit Amsterdam
Goed zijn voor je lichaam geeft zin en is absoluut geen onzin, goed zijn voor jezelf zorgt er niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk voor dat je bewust bent met wat wel en wat niet goed voor jou is maar daar mee ook bewust wordt wat dit doet met je omgeving en mensen. Het is meer dan alleen goed zijn voor jezelf, het is goed zijn voor jou maatschappij jou kring waar je in leeft dit spreid zich uit als een olievlek. Goed zijn voor jezelf is goed zijn voor elkaar goed zijn voor de maatschappij goed zijn voor deze wereld.
Michel W. Domski Akkerman uit Beverwijk
Ja, wat ik doe om in conditie te blijven, is dagelijks fietsen, dan moet je echt bikkelhard zijn. Er zijn niet veel mensen meer die dit aankunnen. Natuurlijk moeten de afstanden niet te groot zijn, want dan is het echt een ontbering.
Peter Trompetter uit Kerkrade
Sinds enkele weken volg ik de les in Fitland Kerkrade. Het is intensief en een goede uitlaatklep voor lichaam en geest. GOED ZIJN VOOR JE LICHAAM IS BESLIST GEEN ONZIN. ps mijn complimenten voor Fighting Fit.
20-12-2010 nnb
Nationale Fighting Fit dagen 2011
Nationale Fighting Fit dagen 2011
In 2011 zullen we 1 keer per kwartaal Fighting Fit dagen organiseren. Deze dagen zijn toegankelijk voor alle mensen die ooit eens kennis gemaakt hebben met Fighting Fit. Of het nu is dmv een gevolgde opleiding of door bijvoorbeeld een via het bedrijf waar je werkt gevolgde Fighting Fit clinic. De geplande data: Zaterdag 19 maart 2011 Zaterdag 18 juni 2011 Zaterdag 17 september 2011 Zaterdag 17 december 2011 Voor meer informatie: www.fightingfit.info

Fighting Fit is Fun

De basis van Fighting Fit draait op de eerste plaats om sportiviteit, in de volle betekenis van het woord: lekker bezig zijn met je lichaam én eerlijk omgaan met je mentaliteit.
Fighting Fit betekent ook beheersing, beheersing van je techniek en beheersing van jezelf. Fighting Fit staat bovendien voor succes in balans: je onderscheiden zonder de mensen om je heen uit het oog te verliezen.
Maar de allesbepalende rode draad door Fighting Fit is plezier.

'Ik was vroeger een driftig, echt vervelend mannetje. Dankzij de bokssport heb ik mijn agressie leren kanaliseren' (Arnold Vanderlyde)

De Fighting Fit Trainingsmethode is een trainingsvorm waarvoor we het klassieke boksen als uitgangspunt hebben gekozen. Boksen is een van de oudste sporten die we kennen en bokstraining is erg goed voor je fysieke en mentale conditie. We hebben dit als basisgedachte genomen en van daaruit Fighting Fit ontwikkeld. De training is opgebouwd uit 8 terugkerende onderdelen, die mee evolueren met de ontwikkeling van de groep.

De 8 trainingsonderdelen staan garant voor een gevarieerde training en zorgen voor fysieke en mentale balans.

De onderdelen zijn:
1. Fighting Fit Groet en Warming Up
2. Fighting Fit vaardigheden (technisch & tactisch)
3. Conditie
4. Kracht
5. Lenigheid & Coördinatie
6. Fighting Fit Waarden & Gedachten
7. Time-Out Moment (cooling down, stretching, relaxing en ademhaling)
8. Fighting Fit Afscheidsgroet

We werken met muziek om het juiste evenwicht te creëren in stemming, beweging, energie en inspiratie.
Inspiratie is voor ons een belangrijke bron van motivatie. Als deelnemer heb je de mogelijkheid om telkens een stap hoger te klimmen in het Fighting Fit piramide-gradatiesysteem. We bieden iedereen de uitdaging om je vaardigheden te verbeteren en naar een hoger niveau te werken. Een succesvol afgesloten examen geeft je het recht om op dat niveau met andere Fighting Fit deelnemers aan de slag te gaan.
Ieder examen bestaat uit een praktijk en een theorie gedeelte. De motivatie om binnen de gradaties, mentaal en fysiek te groeien is voor iedereen die Fighting Fit een warm hart toedraagt een belangrijke stimulans om verder te komen. Zowel individueel en als groep.

'De basis voor je goed voelen is beweging. En reken maar dat ik heb moeten rennen om tegen Savon levend uit de ring te komen…'

De voordelen om te kiezen voor de Fighting Fit trainingsmethode zijn divers, uitdagend en waardevol:

Fighting Fit lessen staan voor groei:

• je (zelf)vertrouwen
• je flexibiliteit
• je conditie (je conditie van je hart en vaten verbeteren en in topconditie houden)
• je overtuigingen (verbinding maken met je winning-mood-beliefs)
• je discipline
• het creëren van een sterke wil
• het ontwikkelen van een sterk lichaam, gewichtscontrole – afvallen
• je coördinatie, snelheid en lenigheid
• je ademhaling
• je agressie beheersing
• je eigenwaarde

Met Fighting Fit vergroot je het arbeidsvermogen van het hart. Je krijgt hierdoor een betere conditie. Het is van grote waarde om 3 keer per week minimaal 30 minuten te trainen waarbij je hartslag wordt opgevoerd om zo je conditie te handhaven of te verbeteren. Dat veroorzaakt meer levensenergie en spirit: ‘De Fighting Spirit’.

Ik ben geen psycholoog of dokter, maar een positieve denker. Dat wil ik mensen meegeven. Laat ze zich maar op een bokszak uitleven. Ik wil ze inspireren.

De Fighting Fit is een trainingssysteem gebaseerd op een vast en uniek gradatiesysteem met in totaal 6 Fighting Fit niveau’s.
De training is gericht op recreatie, gezondheid, karaktervorming, zelfverdediging en welzijn.
Fighting Fit wordt uitsluitend gegeven door gekwalificeerde Fighting Fit trainers, die garant staan voor de kwaliteit van de 8 verschillende trainingsonderdelen, waaruit de Fighting Fit lessen zijn opgebouwd.
Alleen organisaties die licentiehouder zijn, zijn gemachtigd om Fighting Fit als trainingsmethode in hun programma op te nemen, onder voorwaarde dat Fighting Fit wordt aangeboden door trainers opgeleid door de Fighting Fit Academy.

  copyright © 2020 Fighting Fit terms of use | privacy policy